Ni el vent ni l'amenaça de pluja, que finalment no va fer acte de presència, van impedir la celebració de les caramelles a Solsona. Des de les 11 del matí fins al migdia els solsonins van gaudir de les actuacions protagonitzades per les tres entitats que, com ja és habitual, organitzen l'esdeveniment: els petits de l'Esplai Riallera, l'Orfeó Nova Solsona i l'esbart També Canta l'Ocellada.

La diada tenia una especial significació per l'Esplai Riallera perquè celebrava el mig segle d'existència, quan el conegut germà Jaume Vergés, fill predilecte de Solsona i ja finat, va fundar l'associació amb el nom de Coral Infantil Riallera. Per tal de commemorar l'efemèride, la trentena de nens i nenes d'entre 3 i 12 anys, acompanyats pels seus monitors, van recuperar el tema de Vergés Som els solsonins, que va despertar vells records entre el públic.

L'Esplai Riallera té previst celebrar el cinquantè aniversari amb una festa a la Sala Polivalent el proper dia 4 de maig oberta a tothom. Es tracta d'una entitat molt arrelada a la ciutat i que organitza activitats d'esplai a l'hivern i campaments a l'estiu, i els seus responsables treballen per assegurar la continuïtat d'aquestes sortides després dels problemes que van sorgir l'any passat amb els propietaris dels terrenys on cada any s'ubiquen els campaments, a la zona de la Ribera Salada.

Per la seva banda, l'Orfeó Nova Solsona, dirigida per Joan Boix, va interpretar dues caramelles compostes per dos capellans solsonins. Així, els cantaires, acompanyats de nou músics, van oferir dues adaptacions de les peces Cant de felicitació, creada l'any 1928 per mossèn Ramon Pujol (anomenat mossèn Folia) i Caramelles, de Josep Maria Casafont.

Finalment, sis parelles de l'esbart També Canta l'Ocellada, creat fa uns anys per celebrar les caramelles, van recórrer els punts habituals amb la peça El ballet de Solsona, arranjada pel també solsoní Albert Fontelles Ramonet. L'esbart tenia l'acompanyament musical de dotze músics de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.

Una festa consolidada

A Solsona, els cants i la música de les caramelles, que cada any per aquestes dates proclamen la joia de la resurrecció de Jesucrist, s'anuncia mitjançant els trets dels trabucaires de la ciutat.

Després, l'Esplai Riallera, l'Orfeó Nova Solsona i l'esbart També Canta l'Ocellada, en aquest mateix ordre, van recórrer una vintena d'indrets, sobretot del nucli antic però també el portal del Pont, la plaça del Camp o la residència d'avis Pere Màrtir Colomés, on cada any traslladen els seus cants als residents.

Avui, els nens de l'esplai repetiran l'actuació a la partida de Sant Bernat, als afores de Solsona.