El Concurs de Relats Breus de Sant Jordi de Regió7 torna a tenir enguany un jurat de luxe, format en aquesta setena edició pel gironí Rafel Nadal, que es va coronar com l'autor més venut en català al país el 23 d'abril amb El fill de l'italià, i dues escriptores manresanes, Imma Cortina, que va situar La cuinera dels senyors al capdamunt del rànquing global a Manresa i a Berga, i la poetessa Yolanda Esteve, coordinadora del Festival Tocats de Lletra. Completa el quartet Susana Paz, cap de la secció Cultures d'aquest diari.

Els interessats a participar en el concurs tenen temps per fer-ho fins demà, diumenge, a les 12 de la nit. El repte és escriure un relat breu de com a màxim 1.500 caràcters basat en aquest tema: «Sant Jordi tenia un secret...». La peça ha de ser inèdita, escrita en català i s'ha d'enviar al correu web@regio7.cat en format word o similar. En tot cas, ha de ser un arxiu informàtic que permeti l'edició del text. No s'acceptaran formats tancats (PDF) en els quals no sigui possible la separació del text per a la seva edició. També és obligatori adjuntar en el correu les dades personals (nom, cognoms, telèfon i localitat).

D'entre totes les obres rebudes -ja n'hi ha inscrites una trentena que es poden llegir a https://www.regio7.cat/diada-sant-jordi/-, l'equip de correcció i redacció de Regió7 farà una selecció de deu relats finalistes. Es valorarà la qualitat dels textos, l'originalitat i la correcció lingüística. Seguidament hi intervindrà el jurat, que serà l'encarregat d'escollir les tres obres guardonades amb el primer, el segon i el tercer premi. El veredicte amb els gua-nyadors es donarà a conèixer a partir del 6 de maig.

Deu participants tindran premi

Les tres obres seleccionades com les millors del concurs s'enduran diferents premis: Regió7 els obsequiarà amb una subscripció digital trimestral a Regió7.cat, la llibreria Parcir de Manresa els entregarà un val per intercanviar-lo al seu establiment, rebran un lot de llibres d'Angle Editorial, Editorial Alba i Farell Editors i podran visitar les instal·lacions del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a Barcelona, amb dues invitacions cadascú. A més, per contribuir en la difusió de les obres premiades, Regió7 les publicarà en les pàgines de la seva edició de paper. També hi haurà premi per als set autors o autores finalistes: un petit lot de llibres de les tres empreses editorials que col·laboren en el certamen.

En les sis edicions anteriors, el concurs ha tingut cinc guanyadores: Marta Figueras (Garrigàs), va guanyar el 2003 amb El destí és juganer; Maria Carme Martín (Manresa) ho va fer el 2004,amb La veu de la pluja; Ignacia Nacenta (Sant Fruitós), el 2015, amb Alfes; Carme Garrido (Sallent), el 2016 i el 2017, amb Soc un drac cansat i Mater Amantíssima; i Paula Rubiralta (Manresa), el 2018, amb La mare.