Infinity War deixa l'espectador amb la boca oberta davant d'un dels cliffhangers més inesperats i colpidors mai vistos en una saga cinematogràfica. Vengadores: Endgame s'estrena amb l'objectiu de tancar un arc narratiu iniciat fa onze anys amb Iron Man, i també per demostrar que Marvel ha fet història amb un univers expandit sense precedents.

Aquest final d'etapa, que no deixa de ser un punt i a part i l'obertura d'una nova trama, ha de respondre unes quantes incògnites després de l'enfrontament entre els superherois més emblemàtics de Marvel i el totpoderós Thanos, però sobretot s'erigeix en una experiència tan emocional com espectacular que culmina una certesa: això que hem vist en cinemes des del 2008 és un projecte inèdit que quedarà en l'imaginari col·lectiu per sempre més.

No han transcendit grans detalls de l'argument (com a màxim, el supòsit que els protagonistes hauran de viatjar en el temps per arreglar la destrossa de Thanos), però sí una carta, molt significativa de l'esdeveniment que aquesta pel·lícula representa, en què els directors Anthony i Joe Russo demanen als fans que no revelin els secrets de la trama a la sortida de les sales. Això fa pinta que ens deixarà clavats a la butaca i farà plorar. Farà plorar molt.

Vengadores: Endgame dura ni més ni menys que 180 minuts i tot apunta que Marvel aprofitarà l'avinentesa per presentar en societat alguns dels personatges que han de copsar les seves successives fases cinematogràfiques. De moment, el que queda clar és que en aquest film Marvel ha reunit el planter d'intèrprets més extens i enlluernador del cinema modern: Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Brie Larson, Karen Gillan, Paul Rudd, Danai Gurira, Josh Brolin, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Tessa Thompson, Bradley Cooper, Katherine Langford, Evangeline Lilly, Elizabeth Olsen, Dave Bautista, Sebastian Stan, Chadwick Boseman, Benedict Cumberbatch, Anthony Mackie, Samuel L. Jackson, Zoe Saldana, Chris Pratt, Paul Bettany i Vin Diesel.