El mes de febrer passat es van enviar des de l'Ajuntament de Manresa 947 flascons de vidre buits als municipis de Catalunya amb una carta que demanava als alcaldes elegits democràticament que els retornessin a la capital del Bages plens de terra seca de les respectives poblacions amb l'objectiu de fer realitat el projecte de l'artista danès Michael Kirkegaard, "Enyorança Catalunya Avui".

Fins a data d'avui s'han rebut 581 pots de vidre plens de terra i s'espera rebre'n una trentena mes en els pròxims dies. Tots ells s'ajuntaran i es col·locaran en unes prestatgeries creant una instal·lació que tindrà forma de barraca de vinya i que es podrà veure al Centre Cultural al Casino del 3 de maig al 23 de juny, de dimarts a diumenge de 18 a 21 h.

Amb "Enyorança Catalunya Avui", Kirkegaard, que va néixer a Copenhaguen però que ja fa d'una dècada que trepitja Catalunya, parla de la importància de mantenir i protegir la identitat del país, per això la terra es conserva en flascons de vidre, que un cop retornats plens de sorra, amb colors i textures diferents segons la característiques de la zona, formaran una biblioteca-arxiu del territori.

Michael Kirkegaard va començar la seva carrera como a escultor i s'ha convertit en un destacat artista d'instal·lacions. Ha exposat al Museu d'Art Contemporani del Palau Real de Roskilde, al Museu de Fotografia d'Odense, al Museu d'art fotogràfic Brandts, al Museu Johannes Larsen a Kerteminde i al Museu del Cine Danès a Copenhaguen. També ha participat en projectes expositius al Museu d'Art Contemporani KIASMA, (Finlàndia), la fira de fotografia Paris Photo (França), a La Xina Art de Barcelona i a La Grey- espai de creació contemporània de Tarragona, entre d'altres.