Cardona distingirà el 16 de juny amb el títol de Fill Adoptiu el músic igualadí Jordi Savall (1941). Així es aprovar per unanimitat en el darrer ple municipal, atesa «la molt meritòria trajectòria en l'àmbit musical» de Savall, que ha contribuït «a la projecció de Cardona a través de la seva música». El títol de Fill Adoptiu és la màxima distinció prevista en el Reglament d'Honors i Distincions de la Vila de Cardona i serà la segona personalitat que el rebrà, després del doctor Valentí Fuster.

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va definir Savall com a «referent de la música medieval, renaixentista i barroca al nostre país i al món» i va explicar la seva vinculació amb Cardona: «Fa més de 30 anys que escull la canònica de Sant Vicenç del castell de Cardona per inspirar-se i gravar les seves composicions; li agraïm que hagi acceptat la distinció; és un ambaixador de Cardona i porta Cardona arreu del món». El reconeixement el rebrà el mateix dia que el músic protagonitzarà a Cardona el concert central dels actes de celebració del mil·lenari de la fundació de la col·legiata de Sant Vicenç.

La de Savall no va ser l'única distinció que va aprovar el ple. També per unanimitat, es va acordar atorgar el Saler d'Or de la Vila de Cardona a l'Associació Musicant, entitat que treballa des de fa 25 anys, de manera constant, fomentant l'educació musical. En aquest punt, l'alcalde va recordar l'entitat en els seus inicis, formada per un grup de mares que van saber donar l'impuls necessari a un projecte que avui té al voltant de 250 alumnes.