La nau principal de la fàbrica de l’Anònima es va omplir aquest diumenge amb el concert inaugural de Clara Peya. L'artista va portar a Manresa el seu disc 'Estómac', un treball reconegut i premiat llargament a nivell nacional. Acompanyada de la seva banda al complet Peya va desgranar cançons plenes de missatge i sensibilitat al voltant de la desconstrucció de l'amor romàntic.

Més de 400 persones van assistir al concert inaugural del Festival Artístic del Barri Antic (FABA), que enguany se celebra del 5 a l’11 de maig a l’Anònima de Manresa. Durant la setmana, del 6 al 9 de maig, tindrà lloc la fàbrica de creació a l’antiga fàbrica elèctrica per mostrar tot el potencial de l’Anònima com a espai creatiu. D’aquesta manera, cada tarda de 18.00h a 22.00h es podrà visitar el procés creatiu de 3 produccions artístiques realitzades ex professo, que estaran en creació a la fàbrica.

Entre d’altres hi haurà, també, als garatges de l’Anònima una sèrie de propostes que posaran al centre del debat els eixos que defineixen el FABA i el projecte Anònima: creació, transformació i barri. Les ponències que se celebraran entre setmana, que són lliures i obertes a tots els públics són, una restart party (esdeveniment de reparació d’aparells espatllats), un debat amb els candidats polítics a l’Ajuntament de Manresa sobre el paper de l’Anònima en el mapa cultural manresà, una taula rodona sobre processos de gentrificació relacionats amb la promoció artística i un taller d’art i gènere.

Durant la setmana també hi haurà l’exposició “Donar a la història la possibilitat de ser una altra” de Clàudia Serrahima que s’estrenarà a les carboneres de l’Anònima. Finalment, el dissabte 11 de maig és el gran dia del FABA esperat a la ciutat: una jornada artística amb gran presència de propostes musicals en 3 escenaris al recinte de l’Anònima, a més de propostes socials, gastronòmiques, familiars i d’exhibició artística. L’entrada de cada dia és lliure i oberta a tots els públics.