Demà dimecres torna l'òpera a la Sala Gran del Kursaal. Serà a les 8 del vespre amb la representació de "La Bohème" de Giacomo Puccini, una producció de l'Associació d'Amics de l'òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès que té pràcticament les entrades exhaurides. El muntatge comença la gira a Manresa després de l0estrena, la setmana passada, al teatre de la Faràndula. Aquesta gran obra mestra de Puccini, que figura com la quarta òpera més representada a tot el món, tindrà al Kursaal amb la col·laboració especial del tenor Dalmau González, sota la batuta de Daniel Gil de Tejada.

Estrenada a Torí el 1896, "La Bohème" és un gran fresc de tota una època, la de la vida precària dels bohemis del París de mitjans segle XIX. La font literària del llibret és una novel·la que es va publicar per entregues en un diari parisenc: "Escenes de la vida bohèmia", d'Henri Murger, en la qual l'autor hi narrava força experiències autobiogràfiques. Així, l'òpera de Puccini es desenvolupa en escenaris de pobresa, molt allunyat dels ambients aristocràtics o burgesos de l'``opera romàntica perquè ja s'inscriu en ple verisme, el corrent artístic que reivindicava la realitat quotidiana en les seves obres, ja fossin literàries o musicals. "La Bohème" ens descriu és una història d'amor pur, el que sorgeix entre el poeta Rodolfo i la brodadora Mimì, pobres de solemnitat, però rics de sentiments i amb un final tràgic.

Les entrades tenen un preu de 45€ euros (40€ amb Carnet Galliner, menors 25 anys i majors 65) i es poden comprar a taquilles i per internet a www.kursaal.cat.

Xerrada introductòria

Xerrada introductòriaUna hora abans de la funció de demà (a les 19 h), la Sala Polivalent 1 del Kursaal acollirà una xerrada introductòria a l'òpera amb el musicòleg Ovidi Cobacho. L'accés és lliure i gratuït.

Nova temporada d'Òpera 2019-2020

Nova temporada d'Òpera 2019-2020L'abonament del Toc d'Òpera de la propera temporada (2019-2020) portarà a Manresa tres grans òperes: el diumenge, 10 de novembre la Sala Gran del Kursaal acollirà "La Cenerentola" de Gioacchino Rossini; el dimecres 26 de febrer del 2020 "La traviata" de Giuseppe Verdi i tancarà la temporada "Macbeth" de Giuseppe Verdi el dimecres 6 de maig del 2020. Tant les entrades com l'abonament es posaran a la venda el dimarts, 18 de juny.