La biblioteca Anteneu les Bases acollirà dijous que ve, a les 19 h, una conversa entre l'escriptora Gemma Lienas i la psicòloga i magistrada en Estudis de les Dones a Duoda-UB Núria Beitia. La trobada s'inclou en el cicle «Avui també és Sant Joan», que, amb la intenció de fomentar la literatura catalana i la reflexió, organitza per sisè cop la Fundació Antigues Caixes Catalanes. El cicle, que arribarà a una dotzena de poblacions catalanes i de la Catalunya Central, com Manresa, Navarcles i Berga (a la Seu d'Urgell ja es va fer el 29 d'abril), convida autores i autors guardonats amb el Premi BBVA Sant Joan i psicòlogues. La idea és que els escriptors, prenent com a referència les seves obres, tractin valors i emocions universals amb expertes en psicologia.

Així, la xerrada a Manresa -que serà la quarta del cicle- entre Gemma Lienas, premiada l'any passat per la novel·la El fil invisible, i Núria Beitia tractarà sobre «L'instint maternal i la priorització dels valors de la vida». La següent, en l'àmbit de la Catalunya Central, es farà el dia 27 de juny, a la biblioteca Sant Valentí de Navarcles, també a les 7 de la tarda. La conversa serà entre Najat El Hachmi, premiada el 2015 per la novel·la La filla estrangera, i la psicòloga Pilar Arlándiz, especialista en desenvolupament personal i intel·ligència emocional. Parlaran sobre «El valor de la tradició davant la contemporaneïtat».

Finalment, al 26 de novembre, a la Sala Casino del Teatre Municipal de Berga, Melcior Comas, guardonat el 2014 per Hotel Indira, conversarà sobre «La superació de les pèrdues» amb, també, Pilar Arlándiz.