Més de dues mil persones havien passat ahir al llarg del dia per la tercera edició del Festival Artístic del Barri Antic de Manresa FABA a l'Anònima, segons fonts de l'organització. Un programació amb concerts, art, gastronomia i propostes socials per a tots els públics que a l'hora de tancar aquesta edició continuava. A les 9 del vespre l'Anònima era un bullici de gent. Encara quedaven moltes hores de música per endavant.

Els concerts havien arrancat al migdia amb dues propostes musicals ben diferents. Per una banda, la de Les Beates, que en un ambient recollit i amb el públic a tocar van inaugurar l'Espai proper. Un grup de recent creació, gua-nyadors del concurs Tarima Ex Novo 2019 que es van formar «a l'atzar». Tot seguit, però a l'escenari Mahou, situat a la nau principal de la fàbrica, Intana, amb Núria Moliner al capdavant, presentava el seu segon disc, A plan for us. El bona resposta dels assistents que omplien l'espai, amb públic familiar a les primeres files.

Les actuacions es van reprendre al vespre amb el directe de la basca Ainara LeGardon, que era el primer cop que actuava a Manresa. L'artista va fusionar la seva experimentació sonora amb l'arquitectura de l'Anònima. A la nit era previst que passessin pels dos escenaris del FABA artistes locals com els manresans Moon Vision o d'altres d'internacionals com el francès Michel Cloup Duo.

A banda de la música, en aquesta edició s'ha ampliat la zona exterior amb un espai social que durant el dia també va ser un degoteig de gent. Hi havia la zona familiar, amb activitats per als més petits, DJ punxant ja des del matí i, finalment, un espai dedicat a la gastronomia, amb menjar a càrrec del Mercat de Puigmercadal i beguda.