Si els Hellboy de Guillermo del Toro van funcionar raonablement bé a les taquilles, per què fer un reboot fílmic del personatge? Doncs la resposta la trobem en la màxima que es repeteix a totes les refundacions modernes de sagues: per fer-lo més gran, més bèstia i més de tot. David Harbour, conegut per la sèrie Stranger Things, ara és el rostre del protagonista.

Les versions anteriors eren unes notables adaptacions del còmic de Mike Mignola, però és cert que s'hi notava un repunt de contenció formal per atraure el màxim nombre de públic possible. Aquest nou Hellboy, en canvi, juga a oferir allò que no has vist mai en pantalla del personatge: irreverència, violència desfermada i un registre visual que dilueix la línia que separa el cinema d'acció i el de terror. Potser per això és va confiar la direcció a Neil Marshall, un home capaç de firmar-te experiències tan angoixants com The descent, films tan iconoclastes com Doomsday i batalles tan èpiques com les de Juego de Tronos.

La trama del nou Hellboy comença quan el protagonista rep l'encàrrec de parar els peus a Nimue, la coneguda com a Reina de la Sang. Aquest esperit, de qui es diu que va ser amant del mag Merlí, arriba als nostres dies amb l'objectiu d'utilitzar tot el seu poder per obrir una nova era d'obscuritat i patiment. Però no comptava amb el nostre heroi, que sempre té a punt una ocurrència per abans i després de disparar. Al costat de Harbour destaquen les aparicions d'Ian McShane, Sasha Lane, Daniel Dae Kim, Thomas Haden Church, Penelope Mitchell, Sophie Okonedo i Milla Jovovich, en un paper que li permet explorar el seu histrionisme.