Eixamplar territori amb canvi de nom i ampliació de continguts. Aquestes seran les grans novetats del Zoom Festival d'Igualada per a la dissetena edició, que se celebrarà del 25 de novembre a l'1 de desembre del 2019 a la capital de l'Anoia i a Barcelona. A partir d'enguany el Zoom es presentarà com a Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalu-nya-Formats TV& Internet i, tot i que mantindrà la seu al Teatre Municipal i al Cinema de l'Ateneu d'Igualada, programarà diversos actes i activitats en universitats i centres educatius d'audiovisual de Barcelona.

El canvi més important, però, és l'ampliació de continguts. El certamen, que l'organitza l'Ateneu Igualadí, es convertirà en l'únic festival internacional que donarà cabuda a tots els continguts audiovisuals independentment del format, del canal de distribució i de les audiències, i està obert a totes les productores, televisions, estudiants i realitzadors independents del món, d'acord amb a les bases de la secció oficial. Els gèneres acceptats són: ficció (telefilms i minisèries), entreteniment ( games shows, talent shows, reality shows, magazín, late show, factual i humor), informatius (telenotícies, reportatges, debats i entrevistes), culturals i divulgatius (generals, musicals, educatius i documentals de 55') i esportius (programes i retransmissions). Quant a la categoria de ficció, el telefilm o la minisèrie no pot haver estat emesa per televisió en territori català ni distribuïda per Internet. Pel que fa a la resta de categories, els programes han d'haver estat estrenats els últims dos anys al territori d'origen. Les inscripcions són fins al 31 de juliol.

Els programes seleccionats optaran als premis Zoom que atorgarà un jurat format per professionals del sector: millor format d'entreteniment, millor ficció, millor programa d'informatius, millor programa cultural i divulgatiu, millor programa d'esports. D'altra banda, els estudiants universitaris atorgaran el premi millor youtuber i el premi millor instagramer valorant el contingut audiovisual.