L'exposició Instantànies de quatre dècades cabdals, que celebra els 40 anys d'aquest diari, ha quedat inaigurada oficialment aquest dilluns a les 6 de la tarda a la Sala Cultural de l'Ajuntament de Solsona. Es podrà veure fins al 21 de juny, de forma gratuïta, i posteriorment, al llarg d'aquest any, itinerarà per Sant Joan de Vilatorrada, Berga, Puigcerdà, Moià, Santpedor, Igualada i Manresa.

La mostra presenta un recull de notícies, fotografies i portades representatives de la vida de la Catalunya Central els darrers 40 anys. Com explica l'autor dels textos, Xavier Domènech, un dels artífexs de la proposta juntament amb Salvador Redó (selecció gràfica) i Bet Padró (disseny), no busca l'exhaustivitat però sí que sigui «significativa».

Amb imatges de més de 25 fotògrafs i redactors del diari , l'exposició pretén arribar al públic amb un discurs «representatiu dels moments commovedors i rellevants de les grans històries que han succeït en aquest territori», subratlla Domènech.

L'exposició es divideix en 15 plafons (de 2x1 metres), de dues cares, que contenen una portada, diverses fotografies i un breu text explicatiu. A Moià, Solsona, Puigcerdà i Igualada la mostra sumarà un plafó més amb notícies específiques. A Solsona, per exemple, es recull la importància de ser seu episcopal, el carnaval, el gran foc del 98 i l'activitat econòmica.

La mostra s'obre amb el referèndum de l'1 d'octubre del 2017, Lledoners i la manifestació de la Diada a Berga, el 2016. Regió7 va néixer a temps d'informar sobre les primeres eleccions democràtiques després del franquisme, celebradres el 3 d'abril del 1979. A partir d'aquí, les fotografies, sense voluntat cronològica, donen testimoni de multituds de fets rellevants de les darreres quatre dècades a la Catalunya Central: la crisi de Pirelli, la desaparició dels germans Òrrit, el cas Corominas, la mort de Josep Maria Isanta a la Patum, la construcció de la presa de la Llosa del Cavall, els triomfs del Bàsquet Manresa, la visita de Joan Pau II a Montserrat, la conquesta del cim de l'Everest, la recuperació de Sant Benet de Bages, els èxits del desaparegut cineasta Joan Soler i moltes altres qüestions sobre les quals aquest diari ha informat en tot moment.