La igualadina Pepita Jorba va rebre dissabte al vespre el 3r Premi Oriol Martorell de pedagogia musical, en un acte que va tenir lloc a l'Atlàntida de Vic amb la presència del també igualadí Marc Castells, actual president en funcions de la Diputació de Barcelona, la regidora de Cultura en funcions de l'Ajuntament de Vic, Susagna Roura, i la directora general de la Fundació l'Atlàntida, Montserrat Catllà. Creat pel patronat de l'esmentada fundació, el premi va reconèixer l'experiència de Jorba com a docent en l'àmbit de les escoles de música i conservatoris.

En el seu parlament, Jorba va remarcar que «com a educadors, hem de creure en la nostra capacitat d'influir, conduir i acompa-nyar el nostre alumnat». La igualadina va afegir que «hem de tenir una part d'utopia per creure que és possible canviar i convertir en realitat els ideals».

Prèviament, Joan Casals, músic i pedagog del Museu de la Música de Barcelona, va fer una glossa de la guardonada, que va rebre una escultura de porcellana de l'artista Pep Madrenas, que representa un rotlle de mil partitures.

Marc Castells, fins dissabte alcalde en funcions de la capital de l'Anoia, va destacar que Pepita Jorba «és una persona molt estimada a la nostra ciutat». I va afegir que «la constància, el rigor i la profunditat són tres paraules que defineixen la seva manera de fer i de ser». Jorba va ser directora de l'Escola Municipal de Música d'Igualada i, entre altres càrrecs en centres com l'Esmuc i la Universitat Autònoma de Barcelona, directora de l'Escola/Conservatori Municipal de Música d'Igualada fins a l'agost del 2015.