El metge manresà Armand Rotllan publica un nou volum sobre la història dels fets mèdics a la comarca del Bages. Avui, a les 19.30 h, l'autor presentarà el llibre a la Fàbrica de l'Anònima (entrada pel carrer Llussà) en un acte que tindrà la presència de Lluís Guerrero i Francesc Sant.

Després de publicar amb el segell manresà Zenobita Edicions els llibres Epidèmies al Pont de Vilomara i Rocafort a principi del segle XX i Topografia mèdica de Talamanca, Rotllan presenta ara Medicina, Salut i Treball. Aspectes històrics de la medicina i la salut en el treball al Bages des de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX. El volum incideix en el camp històric i social i fa esment de la importància que tenien la higiene laboral i la prevenció per millorar les condicions dels treballadors. També reflecteix la misèria que hi havia en la prevenció i la legislació en el camp sanitari i laboral, sobretot en la mineria i el tèxtil.

«L'estudi ens apropa a una trista realitat sociolaboral de Manresa i la comarca del Bages de final del segle XIX i principi del segle XX, en què va destacar la lluita per millorar la salut pública de l'advocat i alcalde Maurici Fius i Palà», explica Rotllan.