La formació Àniam serà l'encarregada, dissabte, de cloure la desena edició del cicle Música i Romànic que organitza Amics de l'Art Romànic del Bages i que ha inclòs -del 27 d'abril fins dissabte- quatre concerts en espais i temples romànics de la comarca, com Sant Benet, Santa Fe de Valldeperes i Sant Esteve i Sant Sebastià de Sallent.

Àniam, en el concert de dissabte amb Albert Galbany (bansuri, hang i pandero) i Joan Miró (llaüt turc, guitarra i ney), traslladaran a Sant Miquel de Castelltallat la proposta OrientCat. El grup uneix la música antiga amb pinzellades electròniques en un repertori de cançons populars antigues i tradicionals catalanes amb instruments orientals.

Abans del concert, però, es farà la visita guiada a l'indret, que anirà a càrrec de Roser Parcerisas i Colomer. Els orígens de Sant Miquel de Castelltallat es remunten a l'any 1031. En el mateix indret, al segle X, ja es parlava d'un castell. Diverses actuacions arqueològiques han descobert vestigis ibèrics. A dins el públic pot veure tres retaules barrocs: el de Sant Miquel, el del Sant Crist i, amb modificacions posteriors, el del Roser. Com a excepcionalitat, en aquest darrer concert i després de l'actuació, hi ha la possibilitat de sopar i visitar l'observatori de Castell-tallat. El preu és de 20 euros i les places són limitades. Per a més informació i reserves podeu enviar un correu a aarb@aarb.cat.