La 24a edició de les Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera depara l'actuació de l'Orquestra Bar-roca Catalana i el Quartet Gerhard, els dies 5 i 6 de juliol, respectivament. A més, també hi ha prevista un cop més la representació familiar habitual, aquesta vegada amb la companyia 2princesesbarbudes i l'espectacle Sempre de vacances.

El certamen s'iniciarà el divendres 5 de juliol a les 22 h, a la plaça de Sant Pere, amb l'espectacle musical Händel a l'òpera: escenes d'amor, venjança i traïció. El muntatge, repartit en dues parts, tindrà la participació de l'Orquestra Barroca Catalana, la direcció de Manfredo Kraemer (violí) i la interpretació de la mezzosoprano barcelonina Lídia Vinyes Curtis.

Amb aquest concert, els espectadors es podran apropar al repertori operístic d'un dels grans autors del barroc musical, Händel. Els intèrprets oferiran un repertori basat en àries i peces de títols com Giulio Cesare, Tolomeo, Rodelinda i Rinaldo.

L'endemà dissabte, dia 6 de juliol (18 h), la companyia 2princesesbarbudes oferirà l'espectacle Sempre de vacances, al Local Social del poble. Helena Casas, Marc Marcé, Marc Poch i Toni Vilapri-nyó pugen a l'escenari per regalar als infants un concert en el qual els músics interpreten quatre orenetes que fan estada a casa nostra entre els mesos de març i setembre. A través d'onze cançons, els intèrprets expliquen com és la vida d'aquests ocells.

La segona vetllada nocturna (22 h, a la plaça) la protagonitzarà el Quartet Gerhard, integrat per Lluís Castán (violí), Judit Bardolet (violí), Jordà Saún (viola) i Jesús Miralles (violoncel). A la primera part tocaran el Quartet K. 458 La caça, de Mozart, i l'adagio del Quartet op. 11 de Barber; després de la mitja part, oferiran el Quartet d. 887 en Sol Major, de F. Schubert.

Els concerts valen 22 euros (20 anticipades) i l'espectacle familiar, 5 euros. Les entrades es poden adquirir a nitsculturals.cat.