La companyia de teatre Parking Shakespare, que compta amb els manresans Pep Garcia-Pascual (director artístic), Mireia Cirera i Carles Gilabert, celebrarà aquest juliol el desè aniversari amb una proposta doble. El grup tornarà a oferir representacions d'accés lliure i gratuït cada dia al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona però, en comptes de programar una obra de Shakespeare, en farà dues: L'Amansi(pa)ment de les fúries, els dies senars, i Titus Andrònic, els parells. Una marató escènica que culminarà el darrer dia del mes amb una funció doble al Teatre Grec, en el marc del Festival Grec de la capital catalana.

Els Parking van donar-se a conèixer l'estiu del 2009 amb l'escenificació de L'amansiment de les fúries, la primera de les deu comèdies que, a partir d'aleshores, ha anat representant la companyia cada estiu a l'aire lliure. Una dècada més tard, aquest títol torna al catàleg del grup però amb una revisió de la directora Carla Rovira que posa de manifest els dèficits del model de masculinitat que proposa el text.

El repartiment d'aquesta peça estarà format per Sílvia Albert Solape, Andrea Artero, Esmeralda Colette, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Oriol Genís, Òscar Jarque, Ariadna Matas, Santi Monreal, Ricard Sadurní i Laura Vila Kremer. Un elenc en el qual s'hi combinen els habituals de la companyia amb intèrprets que hi debutaran.

El mateix succeeix amb Titus Andrònic, que compta amb Marçal Bayona, Ricard Boyle, Íker Castell Daifuku, Òscar Castellví, Ester Cort, Marc Joy, Georgina Latre, Àlex Losada, Eleazar Masdeu, Xavi Soler i els manresans Mireia Cirera, Carles Gilabert i Pep Garcia-Pascual. La direcció va a càr-rec d'Israel Solà, que entoma el repte de portar al parc ja no una comèdia, com ha estat sempre el segell estiuenc de la companyia, sinó una de les tragèdies més sanguinàries del dramaturg anglès. La violència i la venjança són els dos eixos sobre els quals pivota el muntatge.

El colofó de la celebració serà la doble representació que clourà el Festival Grec de Barcelona. Els Parking trepitjaran el Teatre Grec -ubicat al parc de Montjuïc i epicentre del certamen- per representar-hi les dues obres, una rere l'altra, i entre les dues funcions es podrà gaudir d'un espectacle musical que recordarà algunes de les cançons que han format part de les produccions dels deu anys. Els intèrprets seran Iban Beltran, Òscar Bosch, Òscar Castellà i Xevi Matamala, i també hi haurà la presència del grup de rap feminista IRA.