Un total de 26 localitats de la Catalunya central acolliran el divendres 28 de juny les projeccions del Liceu a la fresca, una iniciativa que es desplega arreu del país, principalment, però també per Espanya, Andorra i França, per tal d'apropar una funció d'òpera a la ciutadania. A partir de les 22 h, i amb la particularitat que la majoria de projeccions es fan a l'aire lliure, 261 espais connectaran amb la retransmissió en semidiferit que el Canal 33 i La 2 efectuaran de la darrera funció de Tosca, que des del 8 de juny es pot veure al colisseu líric de la Rambla.

Els municipis de les nostres comarques on s'emetrà la funció són: Bolvir (local social de Santa Cecília), Capellades (pati de la Lliga), Castellbell i el Vilar (plaça de l'església del Vilar), Castellnou de Bages (plaça de l'Església), Castellterçol (lloc encara per decidir), Collbató (Casinet), Collsuspina (plaça Major), Hostalets de Pierola (plaça de Cal Figueres), Prats de Rei (plaça Major), Ger (sala 1 d'octubre), Igualada (pati del Museu de la Pell), La Llacuna (plaça Major), La Seu d'Urgell (biblioteca Sant Agustí), Olesa de Montserrat (plaça Nova), Oliana (plaça de Mn. Francesc Tàpies), Peramola (Tragó de Segre), Puig-reig (plaça Mestre Badia), Rajadell (plaça de l'Església), Riner (carrer Fosc de Su), Sallent (Espai Cultural Fàbrica Vella), Sant Esteve Sesrovires (pati Escoles Velles), Sant Llorenç de Morunys (teatre Municipal), Sant Quirze de Safaja (carrer Major), Sant Salvador de Guardiola (plaça del Centre de Dia), Santa Maria de Miralles (local social de les Antigues Escoles) i Vilada (parc dels Gronxadors). L'accés a tots els llocs de projecció és gratuït.

Tosca és una de les óperes de més anomenada del compositor italià Giacomo Puccini (1858-1924), un melodrama en tres actes amb llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa. Amb una durada de 2.40 minuts, aquesta producció del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i el Teatro de la Maestranza de Sevilla està dirigida per John Fiore (orquestra) i Paco Azorín (escena). En la funció del dia 28 de juny, els rols principals estaran interpretats per Tatiana Serjan (la cantant Floria Tosca), Roberto Aronica (el pintor Mario Cavaradossi) i Lucio Gallo (baró Scarpia, cap de la policia).

L'òpera parla del triangle que formen Cavaradossi, Tosca i Scarpia, tres personatges amb els seus interessos i conflictes en la Roma envaïda per Napoleó.