El Museu d'Història de Catalunya acollirà un cicle de concerts durant els cinc dimecres de juliol i el primer d'agost amb la mar Mediterrània, les seves tradicions, la seva gent i la seva cultura, com a protagonista. El cicle compta amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa.

El festival 'Mediterrània: músiques que es toquen' neix amb la voluntat d'apropar tradició i modernitat amb propostes musicals creades per artistes actuals. Una manera de divulgar el patrimoni comú de les cultures que s'han desenvolupat a l'entorn de la Mediterrània que començarà el 3 de juliol amb Maria Mazzotta, que basa el seu repertori en els sons del sud de la península itàlica. La música menorquina d'Anna Ferrer i Mario Mas es podrà escoltar el 10 de juliol en el concert Cançons de sirenes, llops i llunes. El dia 17, serà el torn de Les Anxovetes, amb la proposta Havaneres en femení.

El cicle continuarà el 24 de juliol amb The Band Beyond Borders, a càrrec dels germans tunisians Amine i Hamza. El País Valencià, Grècia i l'Iran es trobaran sobre l'escenari el dia 31 de juliol en l'actuació conjunta de Trio López, Petrakis i Chemirani. El certamen es clourà el 7 d'agost amb Miquel Gil, que presentarà el disc Geometries.

Els concerts se celebraran cada dimecres, a les 22 h, a la terrassa del Museu d'Història de Catalunya, un mirador privilegiat sobre el port de Barcelona. El preu de cada vetllada és de 16 euros i inclou l'entrada al concert, una consumició, l'accés amb visita guiada a l'exposició Moda i modistes. Els tiquets es poden adquirir per internet al web http://www.mhcat.cat/nits i a taquilles, i es poden fer reserves al telèfon 93 225 42 44 i al correu mhcvisites.cultura@gencat.cat.