Alba Casaramona & Joan Berenguer, La companyia minimíssima, Game of Loops i Magalí Sare & Sebastià Gris són els quatre conjunts finalistes del Concurs Sons de la Mediterrània, que viurà la final de la 12a edició el dia 10 d'octubre a la Taverna Cervesa Guineu, en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa. El certamen està convocat pel Centre Artesà Tradicionàrius, el Grup Enderrock i la fira de la capital bagenca, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el suport de Catalunya Ràdio, l'Ajuntament del Vendrell, el festival PortalBlau de l'Escala, el Fimpt de Vilanova i la Geltrú i l'Ethno Catalonia de Banyoles.

Alba Casaramona (veu i percussió) i Joan Berenguer (teclats, guitarra, veu, melòdica i percussions) fan un treball de recuperació de la música popular, a partir de peces que romanen oblidades en fonoteques i cançoners. La companyia minimíssima és un projecte del multiinstrumentista Gerard Díaz (veu, violí, acordió diatònic i shruti peti) que treballa la música tradicional i les composicions pròpies fent especial esment en els límits amb la música no escrita.

Games of Loops és la unió de dos treballs finals de grau de l'Escola Superior de Música de Catalunya: Game of Loops, de Núria Conangla, i CelloHero, d'Àlex Rodríguez. La seva voluntat és trencar esquemes en la interpretació d'instruments d'arrel clàssica i parteix de loops enregistrats en directe. La cantant vallesana Magalí Sare i el guitarrista mallorquí Sebastià Gris han creat des de fa tres anys un repertori de cançons catalanes, músiques del món, jazz i composicions pròpies.

La proposta que resulti guanyadora en el concert del proper 10 d'octubre tindrà com a recompensa la gravació d'un disc en un estudi professional i la contractació al Tradicionàrius, la Mediterrània, el Circuit Folc, el Festival Música a la Vila del Vendrell, el Festival PortBlau, el Fimpt i l'Ethno Catalonia, en tots els cas del 2020.