El fotoperiodista Samuel Aranda (Santa Coloma de Gramenet, 1979), que el 2011 va guanyar el premi World Press Photo per una imatge de les revoltes del Iemen, protagonitzarà aquest estiu una exposició al Konvent de Cal Rosal. La mostra es podrà veure del 6 de juliol al 29 de setembre en l'antic recinte religiós del complex fabril reconvertit en equipament cultural. La inauguració oficial tindrà lloc el dissabte 13 de juliol.

El projecte BÀT Fotoperiodisme documental dóna la paraula a un dels fotoreporters més reconeguts dels darrers temps. Aranda treballa com a independent i publica les seves imatges en diaris i revistes com The New York Times, The Guardian, Time, Newsweek, National Geographic, El País i La Vanguardia. Aranda ha cobert en els darrers quinze anys alguns dels principals conflictes oberts arreu del món, de l'Àfrica a Colòmbia i de l'Orient Mitjà a la Xina.

El 2012, el fotògraf català va ser guardonat amb el premi a la millor fotografia de l'any del premi World Press Photo per la instantània d'un home ferit que és acaronat per una dona tapada amb un burka, una imatge que remetia a la Pietat de Miquel Àngel. Aquell mateix any, el de Santa Coloma va publicar un treball amb The New York Times un treball sobre la crisi a Espanya. En la seva producció també destaquen la cobertura de la crisi dels refugiats -que el 2016 li va fer merèixer el premi Ortega y Gasset.