«L'any que ve hi ha d'haver segona edició». L'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, va cloure amb aquesta declaració d'intencions la primera edició del festival del Vilart, que es va celebrar dissabte. I és que el poble bagenc va aconseguir, tot i l'onada de calor, superar les expectatives previstes quant a públic. L'actriu i dissenyadora Magda Puig, promotora de l'esdeveniment, explicava que «teníem por que la calor fes tirar enrere els possibles espectadors però no va ser així». Tallers de serigrafia, parades de food truck, concerts, pintura, exposicions... tot un repertori cultural que va atraure no només públic local sinó de la comarca en un ambient «festiu i proper».

La participació de la pianista Clara Peya, amb la col·laboració del raper Boye, que va tenir lloc a l'era del mas del Puig, va ser tot un èxit, amb més de 250 persones per escoltar la compositora de Palafrugell: «Vam haver de posar més cadires, hi havia gent a peu dret». Era l'actuació de cloenda del certamen. Abans, la companyia teatral Obskené va representar Fuenteovejuna a l'ombra del jardí d'un veí del poble, a tocar de la plaça de l'Església, on estava prevista la representació, però hi feia massa sol. Canvis a peu de carrer per a un festival, remarcava Puig, que «la gent s'ha fet seu. Fins i tot en acabar demanaven una segona edició amb els mateixos artistes».

El festival va incloure un espai d'art visual. El fotògraf castellvillarenc Ángel Morales va guanyar el premi a la millor mostra expositiva. També hi van participar la fotògrafa Marta Devesa, el fotoperiodista Emili Puig i els artistes visuals Roberto Zuquini i Anna Benet.