L'impulsor de la Trobada de Bateries de Manresa, que enguany celebrarà el seu onzè aniversari, Ernest Larroya, amb el també bateria bagenc Nasi Llovet, organitzen una classe magistral de bateries, la primera Drumfest que se celebrarà a Manresa. «És una bona manera d'aprendre'n molt», diu Larroya, que després d'assistir a trobades a Barcelona o a Mataró, per exemple, va decidir amb Llovet tirar endavant la proposta. «A la comarca hi ha molts estudiants de bateria i al país, excel·lents bateries», diu. La classe és oberta a tothom: estudiants, professionals o, senzillament, persones interessades en el món de la bateria.

La Drumfest se celebrarà dissabte a la tarda, a la Sala Petita del Kursaal (16.30 h), amb la presència, expliquen, de tres «mestres» de la percussió: el gironí Alfred Berengena, el sallentí Lluís Ribalta i el gallec Ramón Ángel Rey. Tres noms referencials però cadascun d'ells «amb un estil propi», diu Larroya. Del heavy de Berengena (Soziedad Alkoholika) al jazz de Rey i de Ribalta, que va ser mestre tant de Larroya com de Llovet. Tots tres explicaran quines tècniques fan servir, el material que usen i faran demostracions als alumnes al llarg de tres hores.

El preu per assistir-hi és de 18 euros a l'avançada i de 23 el mateix dia. Les entrades es poden adquirir a www.kursaal.cat o bé a les taquilles del teatre.