En un ambient intimista, sota l'atenta mirada de la lluna i davant el públic que ocupava l'era del Mas de Sant Iscle, apareixia a l'escenari del festival Elles Christina Rosenvinge. Era el plat fort d'un certamen que aquest any suma la sisena edició. Vestida de negre i amb un somriure tímid que s'amagava darrera la melena rossa, la cantant va encetar el concert amb Niña animal, un dels temes del seu darrer treball discogràfic Un hombre rubio (El Segell del Primavera, 2018), que divendres presentava acompanyada d'una banda de tres músics. Amb un bagatge de més de trenta anys de carrera musical, Rosenvinge va explicar que venien d'un llarg viatge que els havia portat a Colòmbia, Mèxic i, darrerament, a Extremadura. «És un plaer estar en aquest fantàstic festival». La cantant d'origen danès va començar l'actuació al teclat i després va passar a la guitarra, dos instruments que va anar alternant al llarg de l'hora i mitja de concert. Una calorosa nit d'estiu on els mosquits es van fer notar: «a veure si faran coros i tot», va fer broma a l'inici del concert.

A Rosenvinge se la veia a gust i així ho va demostrar més d'una vegada quan es va adreçar al públic. Presentava les cançons i n'explicava la història, com la que va dedicar al seu germà Jorge y yo. O la cançó de reconciliació que va escriure al seu pare, Romance de la plata. «Un home hermètic i contradictori que em va transmetre el seu amor a la poesia».

«Teniu ganes de cantar? Només heu de corejar A lguien tendrá la culpa», explicava la cantant. «Vam gravar la cançó a Barcelona i els coros tenen accent català perquè els va fer el Ferran Palau. Em faria molta il·lusió si ho podeu recrear». El públic hi va respondre. També ho va fer quan, al primer bis, van acabar ballant davant de l'escenari a petició de l'artista. Rosenvinge no va escatimar elogis cap al festival i es va acomiadar amb Mil pedaços i un «bona nit».

Ja a peu d'escenari, moment per les fotos i autògrafs. També va signar algun exemplar del seu primer llibre Cuadernos y canciones (Random, 2019). Entre el públic hi havia fidels seguidors i d'altres que la descobrien. El festival, que també va incloure actuacions de grups emergents, havia començat amb una xerrada de la periodista Montse Xixons i l'empresària Mar Alarcón. A l'hora de tancar aquesta edició, estava previst que pugessin a l'escenari del Mas de Sant Iscle Saphie Wells i Paula Valls.