El santvicentí Joan Maria Segura dirigeix l'espectacle No cal anar a l'Havana, que es pot veure des d'avui fins al 4 d'agost a La Gleva Teatre de Barcelona. El muntatge, escrit per Marc Artigau, s'erigeix en un homenatge a les cançons i les tradicions dels nostres avis.

Cristina Arenas, Miquel Malirach i Josep Sobrevals són els tres intèrprets d'una peça del darrer premi Josep Pla de literatura, el barceloní Marc Artigau. El gènere de l'havanera és un dels símbols d'aquest viatge cap al passat que realitza l'obra per fer retrobar el públic amb la música que escoltaven i cantaven els qui avui en dia són avis. Un llegat que ha impregnat l'imaginari col·lectiu en forma de nits de rom cremat i cantades d'havaneres.

Al mateix temps, No cal anar a l'Havana es presenta també com una mirada desacompleixada al patrimoni cultural català. L'obra vol donar valor a cançons, poemes, dites i balls que no sempre es traspassen d'una generació a l'altra amb el mateix vigor.

Les funcions tindran lloc de dimecres a dissabte a les 20.30 h, i els diumenges a les 19 h. Les entrades valen 15 euros i es poden adquirir a ticketea.com.