El Teatre de l'Aurora s'embarca en una nova aventura de producció pròpia. Es tracta de l'obra L'amic retrobat, una adaptació de la novel·la de Fred Ulhman, amb la dramatúrgia de Josep Maria Miró, la direcció de Joan Arqué i amb un repartiment de luxe format per Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós. L'obra s'estrenarà al Teatre Nacional de Catalunya fent temporada del 4 al 22 de desembre. Tot i això, el públic igualadí la podrà veure en primícia en unes funcions prèvies que tindran lloc els dies 8, 9 i 10 de novembre.

L'amic retrobat relata a través de la veu d'un home adult, Hans Schwarz, fill d'una família jueva, la pròpia història d'amistat de fa més de tres dècades amb Konradin Von Hohenfels, fill d'una família aristocràtica de Suàbia. Inicialment l'amistat es configura al marge de l'enfrontament polític del país però, de mica en mica, es veurà enterbolida pels convulsos esdeveniments i la pujada de tensió que es viu a Alemanya a partir de 1933 amb l'ascens del nazisme i l'antisemitisme. El dramaturg Josep Maria Miró ha adaptat aquesta coneguda novel·la d'Uhlman, amb clares referències autobiogràfiques de l'autor alemany resident a Anglaterra. En aquesta versió, el relat se centra en tres personatges: Hans adult, Hans jove i Konradin jove.

L'amic retrobat és el tercer espectacle de creació pròpia del Teatre de l'Aurora després d'estrenar dos muntatges de teatre familiar, La casa perduda (2017) i El Comte Arnau (2015) -que continua en cartell-, i després de participar en la producció de 20 espectacles, especialment de companyies de teatre infantil i familiar professionals locals.