Les inquietuds de la cantant i actriu barcelonina Elena Gadel queden plasmades en les cançons que crea. En el concert que va oferir divendres a la nit a la basílica de la Seu explicava les anècdotes i les experiències vitals que l'havien portat a compondre les peces del seu segon disc, Delicada, que va presentar en el marc del cicle Sons del Camí. En introduir la cançó Bienvenido a sorbos, que en el seu disc canta conjuntament amb Manuel Carrasco -antic company d' Operación Triumfo- va dir tot somrient que «Carrasco és molt guapo», per acabar afirmant amb dosis d'humor que quan lloa l'antic company del concurs televisiu, un dels components de la banda que l'acompanya en les actuacions, Toni Pagès, «es posa gelós». I és que Pagès, encarregat de la percussió, és l'actual parella de Gadel.

La cantant va demostrar a Manresa que la seva veu ha madurat i que d'ençà de la seva participació a Operación Triumfo, fa 17 anys juntament amb Beth Rodergas, ha sabut crear un estil que la defineix. Les seves peces tenen una tonalitat que recorden a les veus i melodies de grans cantautors catalans i per aquest motiu les versions que va fer de Paraules d'amor, de Joan Manel Serrat, i La gavina, de Marina Rosell, no desentonaven gens en el seu repertori. Respecte a la darrera peça, va dir que era una de les que sempre «tenia ganes de cantar a l'escola». L'estil de la cantant barcelonina, que actualment també exerceix d'actriu a la sèrie de TV3 Com si fos ahir, també li permet entrar amb facilitat en estils musicals com el Tango, i una de les darreres peces, Nostàlgia, era d'aquest gènere musical.

La barcelonina va presentar el segon segon disc en solitari, un projecte amb 14 peces musicals compostes íntegrament per ella. «Fa cinc anys que va sortir a la llum, però no ens cansem d'interpretar-lo», va començar dient a l'inici el concert. I cada cançó anava acompanyada d'una història, com l'irònic Bla bla bla, que va escriure arran d'una persona, sense especificar-ne el nom, vinculat al món de la música que li prometia molts projectes que mai es concretaven. Però també té una cançó de l'època que estava desanimada perquè no rebia trucades per participar en projectes musicals o escènics, o d'altres melodies dedicades als desamors llunyans. Tot un recorregut per la seva vida íntima que, a través de la lletra, les converteix en històries universals. Una nuesa emocional. El disc deu el títol sobretot a la manera de dibuixar les melodies que tenen tant els instruments com la seva pròpia veu.

La basílica de la Seu va tenir una bona entrada per escoltar la proposta musical de Gadel i fins i tot el públic es va animar a cantar amb ella. L'artista, a través d'una de les seves cançons més animades, Con tu andar, va aconseguir que els assistents entonessin la lletra. És la peça del seu disc, sense defugir el seu estil, que recorda més a la Gadel que va sortir d' Operación Triumfo.

El concert de divendres va tancar el cicle musical Sons del camí, que ha portat a la mateixa basílica de la Seu i els seus entorns artistes com Gerard Quintana. La proposta, que ha arribat a la sisena edició, pretén potenciar a través de la cultura i la música aquest punt de la ciutat, que ha de ser l'epicentre del projecte Manresa 2022. Segons l'Ajuntament, Sons del camí és una iniciativa que ha d'anar acompanyada d'altres propostes culturals per reivindicar, encara més, aquest sector de la capital del Bages. Gadel no només va arrencar aplaudiments del públic, sinó també comentaris que elogiaven la seva veu.