La quarta edició dels Premis i Mostra VOC (Versió Original en Català) de curtmetratges, que organitza Òmnium Cultural, canvia de dates i, també com a novetat, crea una nova secció per a projectes que traspassen les fronteres tant del curt de ficció com del documental. Les tres categories a concurs tenen les inscripcions obertes a la pàgina web i es poden formalitzar fins al 30 de setembre d'enguany.

El certamen deixa les seves dates habituals del mes de novembre per evitar la coincidències amb altres festivals cinematogràfics, segons explica l'organització, i es trasllada a l'hivern: el VOC se celebrarà del 7 de febrer a l'1 de març del 2020.

L'altra novetat de l'edició d'enguany és la creació de la categoria Sala Oberta per donar sortida al talent emergent del camp audiovisual català. En aquesta secció hi poden participar projectes que encara no s'hagin realitzat, i l'organització seleccionarà cinc finalistes que hauran de presentar cadascun d'ells la seva proposta davant d'un jurat el proper mes de gener. El guanyador obtindrà un premi de 1.800 euros i l'assignació d'un mentor per fer realitat el projecte.

Sala Oberta es presenta com una categoria que vol acollir nous formats audiovisuals com les websèries, els videoblogs, els productes transmèdia, els interactius, ... Projectes que queden fora de les altres dues categories del festival: curtmetratges de ficció i curtmetratges documentals. Entre totes les seccions, el VOC atorgarà gairebé 11.000 euros en premis.

El festival està obert a tots els territoris de parla catalana, i de cara 2020 es vol exportar l'exhibició dels millors treballs a Alemanya i Suïssa. Com cada any, a més, els curtmetratges s'exhibiran en diferents poblacions catalanes: en l'anterior edició, van ser 36. El VOC del 2018 també va arribar fins a Munic amb la projecció en el festival Kino.Kat.

El VOC també vol anar més enllà de les dates concretes de la seva celebració i ser present a la vida cultural del país durant tot l'any. Per aquest motiu, ha establert col·laboracions amb el FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català), i el DocsBarcelona.