Illumination ha demostrat saber anar més enllà de Gru i els Minions. En aquest sentit, un dels seus treballs més lluïts és Mascotas, divertida especulació sobre el que passa quan marxem de casa i els nostres animals de companyia es queden sols. És cert que a estones semblava més un encadenament de gags que no un relat a l'ús, però l'invent va funcionar molt bé a les taquilles d'arreu del món.

La seqüela estava cantada i ara arriba a casa nostra després que la seva estrena nord-americana quedés un pèl per sota de les expectatives, en gran mesura per haver de competir amb Toy Story 4. A Mascotas 2 el protagonista, Max, es veu obligat a adaptar-se a uns quants canvis. Katie, la seva propietària, s'ha casat i ha estat mare, i això ha alterat les seves dinàmiques quotidianes. Durant una estada en una granja, Max es fa amic d'un altre gos més vell, Rooster, que l'ajudarà a fer front a la nova etapa amb els seus consells sobre la vida i els humans. Mentrestant, els amics de Max viuen mil aventures, algunes de tan perilloses com la de rescatar un tigre blanc.

Brillant de nou en l'aspecte tècnic i plena de picades d'ullet als referents culturals de mares i pares, Mascotas 2 destaca també per la magnífica banda sonora d'Alexandre Desplat -ja era un dels grans al·licients de la primera entrega- i per un repartiment de veus a la versió original que inclou Patton Oswalt, Kevin Hart, Eric Stonestreet, Jenny Slate, Tiffany Haddish, Lake Bell, Dana Carvey, Ellie Kemper i, ni més ni menys, que Harrison Ford, que és l'encarregat de donar vida a Rooster. Illumination, com era de preveure, ja treballa en la segona aventura en solitari dels Minions, que s'estrenarà l'any que ve, i en la quarta de Gru.