Fast & Furious: Hobbs & Shaw

? Estats Units, 2019. Acció, comèdia. 135 min. Direcció: David Leitch. Guió: Chris Morgan. Intèrprets:. Pantalles: Manresa i Abrera.

F ast & Furious no només s'erigeix en una de les franquícies més reeixides del segle XXI, sinó que també s'imposa com una de les darreres icones que ens ha proporcionat Hollywood. Abans que pugui arribar el seu novè lliurament, s'estrena a les sales un spin-off, un llargmetratge protagonitzat per dos personatges de la saga que amb els anys han anat assumint un rol més significatiu i carismàtic. I així, Fast & Furious: Hobbs & Shaw se centra en dos grans rivals: Deckard Shaw, un mercenari, i l'agent Hobbs , membre del servei de seguretat dels cos diplomàtic dels EUA. Dos enemics acèrrims que aparcaran temporalment les seves diferències per enfrontar-se a una sinistra personalitat que vol utilitzar una arma biològica amb un potencial devastador.

La pel·lícula segueix la línia que presideix la marca Fast & Furious en els últims anys,i, així, ens trobem novament amb un thriller d'acció que segueix nítidament el model de l'estil James Bond. David Leitch (antic coordinador d'especialistes i codirector del primer John Wick) ha rodat un exercici adrenalínic i frenètic que dona el que promet: un divertiment, senzill i contundent, que funciona per la seva manca de pretensions i per l'eficiència d'un muntatge vertiginós i aplicat.

La cinta està feta a la mida de Johnson i Statham, dues figures del cine d'acció, però excel·leix la versàtil i poderosa Helen Mirren. El film, que no aspira a guanyar premis, no decebrà ni els incondicionals de la popular franquícia ni els entusiastes d'un cine fonamentat en l'energia dura i pura. Un producte que no pretén enganyar ningú i que s'alça com una joguina pirotècnica concebuda i executada amb un dinamisme tan entremaliat com solvent.