El Paral·lel Festival de Guardiola de Berguedà ha exhaurit les mil entrades disponibles en només deu setmanes. Es tracta d'un fet "inèdit", ha remarcat Fèlix Beltran, cofundador del certamen, que assegura que demostra la seva "consolidació". El festival de música electrònica, que se celebrarà del 30 d'agost a l'1 de setembre, comptarà amb noms de renom nacionals com Mousedown, Guillam, Refracted i els estatunidencs Mike Parker i Donato Dozzy. Per segon any consecutiu, s'allotjarà a l'hotel del Jou i permetrà als assistents -un 40% estrangers, segons l'organització- gaudir de 35 hores de música.

Els organitzadors Fèlix Beltran, Jordi Agustí i Esther Casado, acompanyats per l'alcalde, Josep Lara, han desgranat aquest migdia les principals novetats del certamen que comptarà amb una programació "d'excepció". Donato Dozzy serà el cap de cartell d'un festival que combina la música electrònica experimental, techno i ambient. De la programació, ha subratllat l'encarregada d'aquesta, Esther Casado, també destaquen els artistes nacionals Mousedown, Guillam, Refracted. Paral·lelament, en el marc del certamen, es faran quatre tallers professionals.

Visitants estrangers

El fet d'exhaurir les entrades, ha aprofundit Beltran, mostra com el certamen "va en la bona direcció". Hi haurà 15 actuacions amb un total de 35 hores de música en només tres dies. Pel que fa als assistents, ha aprofundit Jordi Agustí, cofundador del festival, destaca que el 40% dels assistents són estrangers de països europeus com França, Anglaterra o Alemanya, però també hi ha gent del Japó, Austràlia i dels Estats Units.

La venda de totes les entrades ha permès als organitzadors incrementar un 20% el pressupost, que ascendirà fins als 140.000 euros. Gràcies a l'augment, ha explicat Agustí, s'han pogut fer algunes millores a les instal·lacions, entre elles a la zona de les dutxes i la il·luminació.

El respecte a la natura

El respecte a la natura seguirà sent una altra de les grans apostes. Com ja es va fer l'edició passada, les persones que accedeixin en vehicle privat hauran de pagar una taxa de cinc euros. La recaptació es destinarà íntegrament als cossos forestals de l'ADF del Berguedà. En paral·lel s'oferiran autobusos des de Barcelona per tal d'incentivar l'ús del transport públic. A més, enguany, per primera vegada, es dispensaran gots reciclables i hi haurà millores en la recollida selectiva dels residus.