Roger Mas viurà aquest any la Diada Nacional de Catalunya a l'altra banda de l'Atlàntic. El cantautor de Solsona actuarà els dies 10 i 11 de setembre a la sala Claude-Léveillé de Mont-real, a la província canadenca del Quebec. La primera de les dues actuacions retrà homenatge a la figura de l'escultor i ceramista Jordi Bonet (1932-1979), en el quarantè aniversari de la seva mort.

El darrer disc de Roger Mas, Parnàs, es va estrenar el 2 de març de l'any passat a Brussel·les, en un concert organitzat pel Casal Català de la capital belga i al qual hi van assistir el polítics independentistes exiliats, el president Carles Puigdemont i els consellers Lluís Puig, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Toni Comín.

Des d'aleshores, Mas ha presentat Parnàs amb èxit arreu del país, i d'aquí a unes setmanes tornarà a fer camí a l'estranger per cantar al Canadà. El dia 10 de setembre, el solsoní cantarà en un concert que servirà per homenatjar l'artista Jordi Bonet, molt popular al Quebec, on l'escultor català es va instal·lar el 1954. Influenciat per la producció de diferents moments de la història de l'art, com el romànic i el modernisme de Gaudí, Bonet va patir la guerra civil quan era un infant. Amb 9 anys, per culpa d'un accident se li haver d'amputar un braç i, això, el va fer interessar per l'art.

L'endemà, dia 11 de setembre, Roger Mas repetirà actuació a la mateixa sala Claude-Léveillé, amb motiu de la Diada. Diumenge dia 15 del mateix mes, el cantant i guitarrista farà un concert a la ciutat de Quebec, concretament davant del mural que Jordi Bonet va realitzar per al Gran Teatre de la capital de la regió.

La gira de Roger Mas pel Quebec està organitzada pel Cercle Cultural Català i la Mediateca en estudis catalans de la Universitat de Mont-real, i gaudeix de la col·laboració de l'Institut Ramon Llull i del Secretariat d'Acció Exterior i de la Unió Europea del govern català.