24 de agost de 2019
24.08.2019

L'actor Miquel Solà i Ferrés rep un emotiu homenatge a Igualada

L'igualadí es va emocionar a l'hora de rememorar la seva infantesa en un acte que va reunir un centenar de persones

23.08.2019 | 21:26
Miquel Solà i Ferrés va rebre un càlid reconeixement a la seva ciutat

Un centenar de persones van assistir dijous al saló de plens de l'ajuntament d'Igualada per participar a l'homenatge a l'igualadí Miquel Solà i Ferrés, de nom artístic Carlos Miguel Solá, actor, poeta, músic i compositor i «artista del renaixement», com el va anomenar el conductor de l'acte, el periodista Albert Caballé.

Nascut a Igualada el 1921 i de 93 anys, Solà no va voler començar responent de bon principi a alguns dels moments de la seva joventut plantejats pel periodista, «perquè, si no, em faran pena els records i ploraré», va comentar. El presentador va anar introduint un a un moments de la infantesa de l'actor: els records li van pesar a Solà i l'emoció va aflorar més tard, poc abans de tancar el segon bloc, centrat en la seva estada a Madrid i en els papers que va interpretar en les pel·lícules Los ladrones somos gente honrada i El beso de Judas. En aquest darrer film, «feia d'apòstol Felip..., ara veig als amics que marxen abans que jo i els trobo a faltar molt. Em trobo el seu nom al diari amb una creu a dalt. Trobo a faltar els amics amb qui anàvem parant aquí a la Rambla i, la gent no se n'adonava, però s'anaven atapeint i nosaltres fèiem broma». Emocionat, Solà va aturar un moment el relat.

Sobre els secrets del món del cine, Solà va explicar que «l'important és treballar amb gent important, et fas popular treballant amb gent popular. Així et promocionen». Però la forma en què va fer els primers passos l'explica de forma diferent: «Vaig estar en el moment precís al lloc adequat», referint-se a l'època en què freqüentava el Cafè Gijón a Madrid, amb els amics, on tot sovint hi feien càstings.

L'actor va participar en més de 30 pel·lícules als anys 50 i 60. En va viure 21 a Mèxic i el 1991 va tornar a Igualada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.