Moià i Santpedor seran les properes escales de l'itinerari de l'exposició Instantànies de quatre dècades cabdals, que commemora els 40 anys de vida d'aquest diari. Després de passar per Solsona (on es va inaugurar la mostra al principi de juny), Sant Joan de Vilatorrada, Berga i Puigcerdà, la mostra es podrà veure a la capital del Moianès entre el 19 (inauguració a les 18 h) i el 26 de setembre; i posteriorment a la localitat bagenca des del 27 de setembre (inauguració a les 18 h) fins al 10 d'octubre.

L'exposició presenta un recull de notícies, fotografies i portades representatives de la vida de la Catalunya Central en els darrers 40 anys. Com explicava l'autor dels textos, Xavier Domènech, un dels artífexs de la proposta juntament amb Salvador Redó (selecció gràfica) i Bet Padró (disseny), no busca l'exhaustivitat però sí que sigui «significativa».

Així, la mostra s'obre amb el referèndum de l'1 d'octubre del 2017, on destaca una de les imatges més colpidores de la jornada, amb l'agressió a l'aleshores regidor Jordi Pesarrodona a l'escola Joncadella de Sant Joan; continua amb la presó de Lledoners i la manifestació de la Diada a Berga, el 2016. Amb imatges de més de 25 fotògrafs i redactors del diari , l'exposició pretén arribar al públic amb un discurs «representatiu dels moments commovedors i rellevants de les grans històries que han succeït en aquest territori», destacava Domènech.

L'exposició es divideix en 15 plafons (de 2x1 metres), de dues cares, que contenen una portada, diverses fotografies i un breu text explicatiu. A Moià, com a Solsona, Puigcerdà i Igualada, la mostra sumarà un plafó més -de dues cares- amb notícies específiques del territori.

En un dels dos costats es fa referència a la lluita del Moianès per esdevenir una comarca, amb municipis fins aleshores repartits entre el Bages, Osona i el Vallès Oriental. Entre les diverses fotografies que s'hi poden veure, n'hi ha dels dos darrers alcaldes de la ciutat de Moià, Josep Montràs i Dionís Guiteras.

En l'altre costat del plafó, es fa una mirada al passat, ja que es destaca la rellevància de les excavacions arqueològiques de les coves del Toll, i també s'esmenten notícies més properes en el temps, com els robatoris a l'Estany i l'esclat de circ que cada estiu es viu a la localitat de Collsuspina.

Des de la seva fundació, Regió7 ha informat sobre les primeres eleccions democràtiques, la crisi de Pirelli, la desaparició dels germans Òrrit, el cas Corominas, la mort de Josep Maria Isanta a la Patum, la construcció de la presa de la Llosa del Cavall, els triomfs del Bàsquet Manresa, la visita de Joan Pau II a Montserrat i la conquesta del cim de l'Everest, entre moltes altres qüestions.