L'actor sallentí Albert Ribalta participa en dues de les produccions que es podran veure aquesta temporada als teatres del Grup Focus, que ahir va presentar el curs dels seus quatre equipaments -Villarroel, Romea, Goya i Condal- en una gala conduïda per Ana Boadas. L'intèrpret bagenc pujarà a l'escenari del Romea a partir del novembre amb l'espectacle Jerusalem, que ja es va estrenar en la edició passada del Grec, i al juny serà al Goya en la reposició de Delicades, de la companyia T de Teatre. A La Villarroel, també al juny del 2020, l'olesà Quimet Pla serà un dels protagonistes d' Un dia qualsevol, que ja va començar a fer camí durant el Grec.

Jerusalem és un retrat tragicòmic del món en què vivim a partir del personatge d'en Johnny el Gall Byron, un home a qui volen desnonar del remolc on viu, en un poble de l'Anglaterra rural. Dirigit per Julio Manrique i protagonitzat per Pere Arquillué, l'obra va esdevenir un dels moments culminants del darrer Grec, i farà estada al Romea entre novembre i gener. Ribalta forma part del repartiment juntament amb Elena Tar-rats, Chantal Aimée, David Olivares, Marc Rodríguez, Víctor Pi, Guillem Balart, Adrián Grösser, Anna Castells, Clara de Ramon, Jan Gavilan i Max Sampietro.

Delicades tornarà a Barcelona deu anys després de la seva estrena, novament amb Ribalta juntament amb les T de Teatre i del director Alfredo Sanzol. El muntatge presenta diverses escenes de la vida quotidiana aparentment inconnexes però que configuren un imaginari col·lectiu i descriuen un univers emocional.

L'olesà Quimet Pla compartirà l'escenari de La Villarroel amb Annabel Castan, Imma Colomer i Pep Ferrer a Un dia qualsevol, una producció de Les Antonietes escrita i dirigida per Oriol Tarrasón. L'obra planteja la disjuntiva de la tercera edat: deixar-se arrossegar per la inèrcia que condueix a la mort o bé viure la vida intensament fins que sigui possible?

Els quatre teatres del Grup Focus acolliran aquesta temporada 43 espectacles, que podrien ampliar-se perquè encara hi ha alguns serrells per tancar, amb 700.000 localitats a la venda en unes 1.400 funcions. El pressupost per al curs 2019-2020 és de 13.700.000 euros. Una de les perles de la temporada de Focus i del Romea serà Romancero gitano, amb la direcció de Lluís Pasqual, que significarà el retorn de Núria Espert al Romea després de 35 anys d'absència.