La 22a Fira Mediterrània de Manresa, la primera sota la direcció artística de Jordi Fosas, dedicarà les jornades professionals a reflexionar sobre la perspectiva de gènere als escenaris. Se celebraran dijous 10 d'octubre, durant el primer dia d'activitat a la Llotja Professional que s'instal·larà al Museu de la Tècnica.

Obrirà el debat Carme Portaceli, d'#onsonlesdones, i a continuació tindrà lloc la conferència «Dones i polítiques culturals a Catalunya», a càrrec d'Anna Villarroya, professora i investigadora de gènere i cultura de la Universitat de Barcelona. La darrera activitat del matí serà una taula rodona sobre bones pràctiques amb la participació de Mònica Campos, directora executiva del Teatre Nacional de Catalunya; Yolanda Olmos, directora de Dones Visuals; Carmen Zapata, de MIM (Mujeres de la Industria de la Música) i Mercedes Peón, compositora, vocalista i instrumentista gallega.

A la tarda tindran lloc dues conferències més: «Comunicar la cultura amb perspectiva de gènere», a càrrec de Cristina Baulies, cap de l'àrea de Comunicació de l'Institut Català de les Dones, i «El tractament de gènere als espectacles familiars»,amb Cristina Vila, cofundadora de Little Revolutions - Canvia el Conte.