El Festivalet de Circ de Manresa ha arrencat la jornada del dissabte amb uns concorreguts tallers de circ infantils al recinte de l'Anònima de Manresa. Amb un recinte ambientat especialment per l'ocasió, amb un mercat Somiatruites a l'entrada i la música de circ de fons, juntament amb el bon temps, creaven el marc ideal per aquesta cita.

Al llarg del matí, són molts els infants que han gaudit tot posant a prova les seves habilitats en activitats pròpies dels números de circ. Caminar amb xanques, mantenir l'equilibri tot caminant sobre una cable d'acer, pujar al trapezi, o embolicar-se a les altures amb una tela eren algunes de les activitats que feien els més petits. Tampoc hi faltaven altres activitats com plats xinesos, diàbolos o pilotes amb les quals els joves aprenents s'iniciaven en aquest món.

La inauguració del festival, però, va tenir lloc aquest divendres al vespre amb l'espectacle Extensión dels francesos Cirque Inestremiste, al Kursaal on el públic va gaudir de valent amb números espectaculars. Entre ells destacaven les habilitats dels artistes amb moments espectaculars com quan una retroexcavadora va aparèixer dalt de l'escenari amb la qual els artistes van fer alguns dels seus espectaculars números.

El festival segueix durant tot aquest dissabte. A les cinc els alumnes adults de la Crica oferiran un espectacle, en format de cabaret circ. Aquesta mateixa hora s'inaugurarà Fabulós, una exposició que combina el circ i les arts gràfiques.

Més tard, a 2/4 de 7 es podrà veure l'espectacle entre Nous, a 2/4 de 9 A Salto Alto i finalment, a les 10 del vespre hi haurà l'espectacle Koselig. Totes les activitats previstes per a la jornada d'avui són gratuïtes.