La versió de 'La plaça del Diamant' que el membre del Tricicle Paco Mir ha adaptat al teatre s'instal·la durant un mes al teatre Poliorama de Barcelona, del 2 d'octubre al 3 de novembre, segons han indicat els responsables del muntatge. D'aquesta manera, es prorroga la visió teatral del clàssic de Mercè Rodoreda que Mir va estrenar al Teatre Victòria el mes de gener i que va fer 16 funcions entre el 8 d'aquell mes i el 14 de març.

El còmic i director de teatre utilitzarà el mateix elenc d'actors i actrius que ja va fer servir aleshores, així com el mateix equip, en una obra que produeix la Companyia Eòlia i que té el "repte" de ser fidel a l'esperit de la novel·la tot donant-hi un "tractament visual contemporani".

El repartiment està format per set actors i actrius que han estat alumnes de l'escola d'art dramàtic Eòlia. Set actors i actrius que representen els vint personatges de la novel·la. Són Carla Pueyo, Uri Callau, Núria Bonet, Georgina Llauradó, Rai Borrell, Fran Lahera i Ariadna Camps.