Moià és la nova parada. El museu de la localitat inaugura avui (18 h) la mostra Instantànies de quatre dècades cabdals, que commemora els 40 anys de vida d'aquest diari i que arriba a la capital del Moianès després d'haver fet estada a diverses poblacions de la Catalunya Central com Solsona, Sant Joan de Vilatorrada, Berga i Puigcerdà. L'exposició tindrà la presència de l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, i del director de Regió7, Marc Marcè.

Regió7 celebra 40 anys amb aquesta mostra itinerant que presenta un recull de notícies, fotografies i portades representatives de les quatre últimes dècades de la vida de la Catalunya Central. A Moià es podrà visitar, amb entrada lliure, fins al 26 de setembre, de dijous a diumenge de 10.30 a 14 h i dissabtes de 10 a 14 i de 15.30 a 18 h. La propera localitat on anirà serà Santpedor, el 27 de setembre.

L'exposició es divideix en 15 plafons (de 2x1 metres), de dues cares, que contenen una portada, diverses fotografies i un breu text explicatiu. A Moià, com a Solsona, Puigcerdà i Igualada, la mostra suma un plafó més -de dues cares- amb notícies específiques del territori.

En un dels dos costats es fa referència a la lluita del Moianès per esdevenir una comarca, amb municipis fins aleshores repartits entre el Bages, Osona i el Vallès Oriental. Entre les diverses fotografies que s'hi poden veure, n'hi ha dels dos darrers alcaldes de la ciutat de Moià, Josep Montràs i Dionís Guiteras.

En l'altre costat del plafó es destaca la rellevància de les excavacions arqueològiques de les coves del Toll, i també s'esmenten notícies més properes en el temps, com els robatoris a l'Estany i l'esclat de circ que cada estiu es viu a la localitat de Collsuspina.