Pel·lícules com La otra cara del crimen, La noche es nuestra, Two lovers o Z, la ciudad perdida han consolidat James Gray com un dels cineastes més personals i suggestius de les darreres dècades. Ara torna a recollir unes excel·lents crítiques amb Ad Astra, una incursió en el cinema fantàstic on Brad Pitt es converteix en un astronauta que té el destí de la humanitat a les seves mans.

Ad Astra té un punt de partida molt habitual en les odissees espacials, però no cal dir que el segell de Gray la converteix en una experiència que va molt més enllà del relat purament de gènere. El seu protagonista, Roy McBride, rep l'encàrrec de participar en una perillosa missió que l'ha de portar fins als límits del nostre sistema solar. El motiu? Una expedició prèvia, liderada pel seu pare, va provocar una sèrie d'esdeveniments que ara amenacen de destruir el nostre planeta i Roy ha d'assegurar la pervivència de l'espècie. Per tant, el protagonista afronta un doble viatge: ha de descobrir com salvar-nos, i ha d'esbrinar què li ha passat al seu pare, amb qui mantenia un vincle poc convencional.

El film, que ja sona com a possible candidat a l'Oscar, té entre els seus principals atractius la presència de Brad Pitt, que gràcies a aquest títol i a Érase una vez en... Hollywood viu un dels anys més celebrats de la seva llarga carrera. Al seu costat destaquen grans intèrprets com Liv Tyler, Ruth Negga, Donald Sutherland, John Finn, Kayla Adams i Tommy Lee Jones. Jones i Sutherland ja van coincidir en una altra aventura espacial amb denominació d'origen: Space Cowboys, de Clint Eastwood.