El Teatre Patronat de Berga acollirà el dia 27 de setembre a les 8 del vespre l'estrena del documental En/Femme sobre el cross-dressing, o transvestisme, un treball d'Alba Barbé en què apareix la baganesa Patrícia Vianor. Aquest documental «mostra l'experiència de diverses persones, la dinàmica de les identitats, així com les ambivalències i la complexa situació que pot viure o percebre la persona en relació amb la identitat de gènere o a l'expressió de gènere».

En/Femme s'ha exhibit a més de 60 municipis d'arreu de Catalunya, des del juny del 2018, quan es va presentar a la Filmoteca de Catalunya.

Un cop acabi la projecció hi haurà un col·loqui amb la directora, Alba Barbé Serra, doctora en Antropologia social i cultural, i diversos protagonistes, com la baganesa Patricia Vianor, promotora que el documental hagi arribat al Berguedà.

El Consell Comarcal del Berguedà presenta aquest documental «amb l'objectiu de continuar visibilitzant les violències de gènere, l'homofòbia i la transfòbia i de contribuir al ple reconeixement dels drets de totes les persones», han indicat fonts de l'ens. La projecció d'aquest treball forma part de la tasca del Consell en aquest àmbit. Fa prop de dos anys que l'ens ofereix el Servei d'Atenció Integral a les persones LGTBI. Per exemple, «les persones trans que vulguin sol·licitar el canvi de nom per a la seva targeta sanitària ho poden fer adreçant-se a aquest servei».