Bruce Springsteen no és només una llegenda viva que encara omple tots estadis i no para de reinventar-se amb cada nou treball: també és un estat d'ànim, una manera de viure i veure la vida. Qualsevol fan del Boss et diu que, a partir del moment que el va descobrir, va passar a convertir-se en una banda sonora inapel·lable de la seva existència, com si les cançons estiguessin elaborades per resumir aquell temps, i aquell moment, com si la seva veu i les seves lletres te'n parlessin directament.

Això és el que captura, i molt bé, Blinded by the light, una singular comèdia musical que, des d'una honestedat irresistible, explica l'efecte que provoca Springsteen en un jove d'origen indi que prova de convertir-se en escriptor a la Gran Bretanya del 1987. Javed té molt clar el que vol ser, però el problema és que el seu pare creu que mai podrà prosperar pel color de la seva pell, i això els porta a una escalada de tensió que amenaça la unitat familiar. Mentrestant, el protagonista va descobrint en les lletres del Boss la millor manera d'expressar com es percep a ell mateix, les seves relacions i les seves expectatives de futur.

Gurinder Chadha, autora de la notable Quiero ser como Beckham (amb la qual Blinded by the light manté més d'una coincidència estructural), planteja la pel·lícula com un procés d'autoconeixement, però també treballa amb cura l'entorn polític i social de la història. És, al final, una faula sobre la tolerància situada en plena era Tatcher, i també un clam generacional que pot interpel·lar espectadors de totes les edats. I encara que pugui no semblar-ho resulta que es basa en un fet real: la vida del periodista Sarfraz Manzoor, que va ser clau a l'hora de convèncer Springsteen per cedir els drets d'alguns dels seus clàssics (s'hi escolten Thunder road i Dancing in the dark, per exemple) en una pel·lícula britànica de baix pressupost.

La implicació del músic nord-americà va anar més enllà, perquè també hi aporta una cançó nova, I'll Stand by You Always, que sona als crèdits finals de la pel·lícula. El repartiment de Blinded by the light està encapçalat per Viveik Kalra (vist a la sèrie Next of kin), Rob Brydon, Kulvinder Ghir, Nell Williams, Aaron Phagura, Meera Ganatra, Dean-Charles Chapman, Nikita Mehta i la gran Hayley Atwell.