L'exposició antològica «Joan Ferrer. El tacte de la llum» permet «explicar el conjunt de l'obra de Joan Ferrer des dels seus inicis i com arriba a un llenguatge propi. És una obra d'una gran intensitat». Així ho ha explicat a aquest diari Bernat Puigdollers, comissari de la mostra, que és tècnic del Museu de Montserrat.

L'exposició «per explicar el món de Joan Ferrer» ocupa 212 metres lineals i està dividida en 6 àmbits temàtics a partir dels quals es fa un recorregut cronològic per la trajectòria artística del pintor berguedà: Desig de pintura; Poètiques del cos (nu femení), Reflexos del jo (retrats i autoretrats), La presència callada de les coses (bodegons), Trilogia del paisatge i del Paisatge a la taca, que permet explicar l'època actual de Ferrer, que crea obres de gran format de 2 metres per 1 metre i mig. L'espectador trobarà en entrar a la sala anomenada cambra fosca objectes comuns com càntirs que el mestre «ha elevat als altars», amb frases i reflexions de Joan Ferrer que ajuden a entendre que «a través de la pintura i des d'una mirada local es pot parlar de temes universals». Al final del recorregut, confegit com un itinerari circular, hi haurà la cambra lluminosa on es podran veure projeccions, tot i que el comissari de l'exposició prefereix no avançar-ne res més per mantenir l'efecte sorpresa.

Bernat Puigdollers assegura que «estem molt contents. No és habitual que es facin exposicions d'aquesta envergadura. L'obra de Joan Ferrer s'ho mereix» i ha exposat que l'artista s'ha mantingut allunyat «dels grans cercles del món de l'art» i no ha anat a buscar reconeixements.