La Polka Chinata és una dansa tradicional de Bolonya que es troba en perill d'extinció. Fins fa poc, només la sabien ballar quatre persones a tot el món. Ara, el creador italià Alessandro Sciarroni, guardonat amb un Lleó d'Or a la Biennal de Venècia, s'ha proposat salvar-la i, per fer-ho, l'ensenya a ballar. Amb aquesta finalitat, han vingut fins a Manresa dos ballarins del seu equip, que impartiran tallers de dues hores des d'aquest dimecres i fins diumenge a tot aquell que n'estigui interessat. Es tracta d'un dels tallers participatius que proposa la 22a Fira Mediterrània de Manresa que, un cop més, aposta per mostrar al públic la cultura d'arrel tradicional des d'un prisma actual.

El certamen tindrà lloc a la capital del Bages des d'aquest dijous i fins diumenge.Aquest dimecres comencen els tallers participatius de la 22a Fira Mediterrània de Manresa. Un d'ells té per finalitat salvar la Polka Chinata, una dansa de seducció italiana que, fins fa poc, només la ballaven quatre persones al món, però que després dels tallers impartits pel creador italià Alessandro Sciarroni ara ja la ballen més de 100 persones.

Els tallers que s'impartiran a la Mediterrània aniran a càrrec de dos ballarins de l'equip de Sciarroni. Seran diaris a les Escodines i estan oberts a tothom que n'estigui interessat. El resultat final es podrà veure el cap de setmana al pati del Kursaal.

Una conferència ballada

Una altra de les propostes de la Mediterrània d'enguany és el projecte 'Explicadansa', un laboratori de recerca que busca explicar la dansa a través d'una conferència ballada. Segons ha explicat la seva directora escènica, Elena Tornero, el projecte, que ara està en fase d'investigació, es podrà veure a la Mediterrània de l'any que ve.

La 22a Fira Mediterrània de Manresa comença aquest dijous i s'allargarà fins diumenge. Hi participaran 117 companyies i, entre els espectacles que s'hi presentaran, 26 són estrenes (16 d'absolutes, 8 a Catalunya, dos a la resta de l'Estat, un de creació i una preestrena). Aquesta serà la primera fira del director Jordi Fosas, que pren el relleu a David Ibáñez.