La Llotja de la Fira Mediterrània, situada al Museu de la Tècnica, ha obert portes aquest matí amb les primeres cues dels professionals per recollir entrades, acreditacions i participar en les jornades que, enguany, posen el focus en la perspectiva de gènere als escenaris, amb la participació de Carme Portaceli amb la xerrada #onsonlesdones; Anna Vilarrroya, professora i investigadora de gènere i cultura de la UB, que parlarà sobre "Dones i polítiques culturals a Catalunya".

La darrera activitat del matí serà una taula rodona sobre bones pràctiques amb la participació de Yolanda Olmos, directora de Dones Visuals; Carmen Zapata, de MIM (Mujeres de la Industria de la Música) i Mercedes Peón, compositora, vocalista i instrumentista gallega; Xavier Pujolràs, director artístic del Teatre Nacional de Catalunya; Laia Santanach, ballarina i coreògrafa. Modera la periodista Anna Palou. A la tarda tindran lloc dues conferències més: Comunicar la cultura amb perspectiva de gènere, a càrrec de Cristina Baulies, cap de l'Àrea de Comunicació de l'Institut Català de les Dones, i El tractament de gènere als espectacles familiars, amb Cristina Vila, cofundadora de Little Revolutions - Canvia el Conte.

Paral·lelament, els primers espectacles de la fira, adreçats al públic familiar, ja han començat als escenaris manresans, amb els anoiencs Teatre Nu i l'estrena de "En Patufet i els seus pares" (Sala Petita del Kursaal), Zum-Zum Teatre amb "Polzet" (Teatre Conservatori) i el Duet Daura amb "El bagul de la música tradicional" (La Crica).