El saxofonista Llibert Fortuny és un vell conegut dels amants del jazz de la Catalunya Central. En un registre en què gairebé no se l'havia pogut sentir és en companyia de tres músics de cobla, recuperant cançons tradicionals. Així va sonar divendres a Manresa.

Hi va ser amb la seva Electro Cobla Sound i van sonar moltes melodies conegudes, algunes de senceres i altres de fragmentades, amb nous arranjaments o improvisades. Calia estar atent, només així es podia sentir Fortuny pintant un paisatge sonor amb ones i gavines, per després començar a interpretar La gavina de Marina Rossell.

Amb pedals, amplificadors, distorsions, delays i loops va anar passant pel seu sedàs la sardana Tossa bonica o algunes de les peces de les que toca cada any per la Patum de Berga. Tan aviat sonaven maquineres com robotitzades.

També hi va haver el Ball de les Coces, que es balla a l'agost, per la Festa Major de Gósol i on té família. «Vaig ser un dels balladors més joves i vaig acabar ballant-la 15 anys. És un rècord!», deia amb humor. «Us presento aquest remix que he fet del ball, encara no m'he atrevit a ensenyar-los-el!».

El van acompanyar tuba, fiscorn, tenora i tible de tres músics bregats -Pep Moliner, Xavi Molina, Adrià Bauzó- que ja van ser l'any passat amb Za!. També el bateria Antonio Torres Miyagi.

Estrenat al festival Amb So de Cobla de Palamós, ara preparen la gira. A la fira ja han fet els primers contactes.