La Unió Musical del Bages va sortir ahir de la seva zona de confort amb bona nota. Sense deixar els instruments, els músics de la formació van interactuar durant prop d'una hora i mitja amb els sis membres de la companyia de circ gallega Pistacatro, que han protagonitzat una de les propostes més originals de la Mediterrània d'enguany.

L'espectacle, en clau d'humor, va combinar circ i música de banda a la plaça Major plena de grans i petits que van riure sense parar. Els espectadors, però, van saber mantenir l'atenció de l'actuació dels malabaristes plena de gags i amb la participació dels músics de la banda. El tret de sortida ja va sorprendre el públic. Moltes cadires buides. I és que bona part dels integrants de la Unió Musical del Bages van aparèixer a escena des de diversos racons de la plaça, a ritme de marxa i seguint les ordres esbojarrades dels sis malabaristes.

Com no podia ser de cap altra manera, les paròdies i els jocs d'habilitat amb pilotes i d'altres objectes van compartir protagonisme amb la música: blues, temes clàssics i bandes sonores de pel·lícula van sonar sota la batuta de Dídac Mirallas, que juntament amb alguns instrumentistes van participar activament en els esquetxos de l'espectacle amb perruques, ulleres de sol i tot el que va caler per convertir la plaça Major en una carpa de circ.