14 de octubre de 2019
14.10.2019
Regió7

«El millor és anar per la ciutat sense mapa, i veure què passa!»

14.10.2019 | 00:26
«El millor és anar per la ciutat sense mapa, i veure què passa!»

Des de fa més de 20 anys, a Liverpool programen un cap de setmana de músiques africanes. El projecte ha anat creixent i ara s'ha convertit en un dels esdeveniments gratuïts més rellevants de cultures africanes de Gran Bretanya. És l'Africa Oyé Festival, té lloc al Sefton Park i aquests dies ha estat a la fira amb la presència d'Ally Goodman.


Les músiques africanes estan de moda?

A nosaltres ens ho sembla, almenys notem que el festival té cada vegada més demanda.

Per alguna raó?

Internet. La gent té accés a música que abans no li arribava. Sobretot l'afrobeats, s'ha convertit en un gènere molt rellevant des de fa 6-10 anys, també per als artistes del país.

Qui ve al festival?

Intentem que sigui un públic divers. La comunitat negra de Liverpool és una de les més antigues però intentem aconseguir que vingui tothom: des dels que llegeixen la revista Songlines fins a adolescents.

Quan parleu d'Àfrica, hi incloeu el nord?

La veritat és que sembla que s'oblida. Molts dels artistes que se'ns apropen són de l'Àfrica Occidental. En els últims 2 o 3 anys hem fet un esforç en aquest sentit per fer una tria més conscient i aquest any hem tingut Sofiane Saidi & Mazalda, d'Algèria, que són genials.

Què busqueu a Manresa?

Ens interessa la diàspora africana que normalment no coneixem, com l'Àfrica del nord. He estat al Womex i aquí està sent molt intens, hem fet moltes reunions. Aquí és curiós que les actuacions són per tota la ciutat. El millor és anar per la ciutat sense mapa, i veure què passa!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.