El fotògraf manresà Oriol Segon inaugurarà demà, dimecres, l'exposició «Mares adolescents, embaràs precoç, abús i desestructuració familiar a Hondures», en un acte que tindrà lloc a les 20 h a l'Espai Plana de l'Om de la capital bagenca. La mostra, que estarà oberta fins al 3 de novembre amb entrada gratuïta, forma part del projecte Contemporanis que organitza la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya central.

El reportatge de Segon mostra la realitat de l'embaràs adolescents a Hondures, símptoma d'un sistema de discriminació sexual en una societat patriarcal i masclista. A través del treball de l'autor manresà, es fa una reflexió sobre les arrels d'aquest problema, que es repeteix en altres contextos socials i culturals, no tan sols al continent americà.

El dia 23 d'octubre, a les 19 h, l'auditori de l'Espai Plana de l'Om acollirà una taula rodona en què participaran experts en la lluita contra la violència de gènere tant a Hondures com a Catalunya, a més del fotògraf manresà. L'acte és obert a tothom.

Amb aquesta mostra, la Taula d'Arts Visuals vol reivindicar la necessitat de «donar resposta a una de les mancances més visibles al sistema cultural de Manresa, l'absència d'un programa dedicat a l'art contemporani», tal com apunten els seus responsables. L'exposició té la col·laboració de l'Ajuntament i la Fundació Ars-Garriga-Mir de Manresa, a més del suport del Rotary Club del Berguedà i el Ripollès, comarques on el projecte s'exposarà properament.