El cicle literari Tocats de lletra depara cinc espectacles per al cap de setmana en diferents espais de Manresa. Ahir es va suspendre el muntatge inaugural a causa de la vaga que van seguir milers de persones arreu del país.

La primera cita amb Tocats tindrà lloc avui a les 12 h a la Plana de l'Om amb el recital Estic viva, però crua, que oferiran l'actriu Àurea Márquez i la multiinstrumentista Maria di Pace. El duet interpretarà divuit peces de divuit poetesses catalanes innovadores i insurgents, que tracten qüestions capitals com la lluita de gènere. Si plogués, l'activitat es faria a l'Espai Plana de l'Om.

Novíssims colors primaris és el títol del recital del duet Mecànica orgànica, que se celebrarà a partir de les 13.30 h a l'Espai Manresa 1522. Gemma Arimany (veu i textos) i Arnau Tintó (guitarra) recitaran una selecció de poemes del poemari Colors primaris, de la mateixa Arimany, que tracten qüestions com la vida, les crisis i l'amor, entre d'altres.

En el refugi antiaeri del grup escolar Renaixença, avui a les 19 h es durà a terme l'espectacle de poesia i música País petit, a càrrec de les autores Leire Bilbao, Maria Josep Escrivà i Ismael Ramos, representants de tres llengües diferents, amb l'acompanyament musical de Marta Roma.

Dues hores més tard, i en el mateix espai, serà el torn de la proposta anomenada Darrera fornada, que tindrà els autors Pere de Palol, Pol Guasch i el navassenc Xavier Mas Craviotto, i la viol·loncelista Marta Roma. Una bona ocasió per conèixer l'obra de tres poetes joves.

Diumenge, a les 12.30 h, a la plaça Serarols, serà el torn de l'espectacle de dos músics polifacètics, Jaume Coll Mariné (contrabaix i veu recitada) i Arnau Tordera (guitarres i veu cantada), del grup Obeses. En aquest vermut poètic, Un camí, es podrà escoltar música d'Obeses amb textos de Jacint Verdaguer, Segimon Serrallonga, Anna Dodas i altres autors, ara en format duet.